Ouder Login

Kinderdagverblijf

De Eclips heeft ruimte voor in totaal 3 kinderdagverblijfgroepen en 3 buitenschoolse opvanggroepen. Onze groepen zijn onderverdeeld in verschillende soorten groepen.

Babygroep

De babygroep is voor kinderen van 10 weken tot 2 jaar. Onze pedagogisch medewerkers bieden uw kleintje een vertrouwd programma op een knusse groep. We volgen het ritme van uw baby, en op de wakkere momenten wordt er samen gezongen en gespeeld in de speelhoekjes. Het speelgoed is afgestemd op de leeftijd.

Verticale groep

In een verticale groep zitten baby’s en peuters samen op een groep (leeftijd van 10 weken tot 4 jaar). De verschillen in leeftijd zorgen voor een prachtige interactie tussen de baby’s en de peuters: de peuters helpen maar al te graag de pedagogisch medewerkers en ze troosten de kleintjes. De baby’s kijken op hun beurt hun ogen uit als de groep samen zingt of als er wordt voorgelezen. Vanzelfsprekend biedt de groep voldoende spelaanbod voor elke leeftijd.

Peutergroep

Onze peutergroep is speciaal voor peuters vanaf twee jaar. Door het geringe leeftijdsverschil tussen de kinderen zijn de onderlinge verschillen in ontwikkeling minder groot. Hierdoor ontstaat een omgeving vol uitdagingen die uitnodigt tot samenspel. Op deze groep krijgt uw peuter activiteiten aangeboden die nog beter bij de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van de kinderen passen. De peuters spelen en ‘werken’ in kleine groepjes met gericht ontwikkelingsmateriaal waaronder taal- en geheugenspelletjes en concentratieoefeningen.

De peutergroep wordt gezien als extra voorbereiding op de basisschool. Uw peuter komt spelenderwijs in aanraking met vaardigheden zij op de basisschool weer zullen herkennen. Dit maakt de overstap naar school minder spannend.